Ezt látni kell!

Ráckevei szerb orthodox templom

André Kertész Emlékmúzeum (Szigetbecse)

 A XX. század kiemelkedő fotóművésze, André  Kertész mivel pesti gyerek volt, a nyarakat itt töltötte Szigetbecsén nagybátyjánál ( Klöpfer Mihály ). Kötődése a faluhoz egy életre szóló volt. Közel 50 évet élt New Yorkban, ott is halt meg 1985-ben, 91 éves korában. 1987. május 30-án megnyílt az emlékmúzeuma Szigetbecsén. Személyes tárgyai közül néhány és a 120 szignált kép ( a művész ajándéka ) került ide. Világhírű képei a Szomszédok (1914 ), Becsei Madonna (1920 )és a Szigetbecse (1984 )is itt található.

 

 1. A Dömsödi Holtág

 
A Dömsödi Holtág a környék legérintetlenebb területe, állat- és növényvilága számos érdekességet kínál az idelátogatóknak. Csónakon, gyalog vagy biciklivel érdemes végigjárni a területet.

2. A ráckevei piac /market

 

Az ország legszebb környezetben tartott rendszeres piaca, nagy kinálat szinte mindenből, rengeteg ember keleti vásári hangulat. Szerdán és szombaton délelőtt.

3. Az apaji lótenyészet

  
Apaj község (Apajpuszta) a Kiskunsági Nemzeti Park kapujában helyezkedik el, Pest megye déli részén, Budapesttől 50 km-re.

A települést már az 1200-as években jegyezték. A második világháború után megalakult a Kiskunsági Állami Gazdaság, mely nagyarányú fejlődésnek köszönhetően önálló községgé fejlődött Apaj. Az 1288 főt számláló település átlag életkora 32 év.

Európai hírű rendezvénye minden évben a július utolsó hetében megrendezett Kiskunsági Pásztor- és Lovasnapok, mely több ezer látogatót vonz! A rendezvény megismerteti az idelátogatót a pusztai élet szépségeivel, az őshonos állatfajtákkal és a csikóshagyományokkal