Aktívítások

Dömsöd és környéke számos alkalmat kínál az aktív pihenésre. Egy párat emeltünk ki a kínálatból

Horgászat

A Ráckevei Dunaág az ország egyik legnépszerűbb horgászterülete. Naponta ezrével utaznak ide horgászok a jó fogás reményében.

A Dunaág horgászati kezelője a Ráckevei Dunaági Horgász Szövetség évente jelentős mennyiségű halat telepít a Dunaágba (tavaly pontyból 270 tonnát.)

 

Hajózás

A Ráckevei Dunaág szabályozott vízével olyan, mint egy tó, rendkívül kellemes rajta hajózni.

A Dunaágat két végén egy-egy zsilip zárja le, azokon keresztül lehet be és kihajózni a területre.  

 

Autóversenyzés

A Dömsödi versenypályán profi és amatőr versenyeket rendeznek.

A pálya bérbe vehető. Autók is bérelhetők. 

 

 

Gokart pálya

530m méteres  pálya várja a gokart szerelmeseit. 

Természetjárás

A Ráckevei (Soroksári) Dunának mind zoológiai, mind botanikai, mind tájképi szempontból európai léptékben is igen jelentős értékei vannak.  A dömsödi Holtág bebarangolása gyalog, vizen vagy biciklivel a természetbarátoknak kötelező penzum.

 

 

Lovaglás

A nagy lovas hagyományokkal bíró Apaj közelében nem csoda, hogy Dömsödön több lóistálló ajánlja szolgáltatásait mindenkinek, a teljesen kezdőktől a gyakorlott lovasokon át, a profi díjugratókig. Az évente megrendezett  Dömsödi Napok fő attrakciója a díjugrató verseny.

 

 

Bicikli túrák a környéken

A Ráckevei Duna-ág mindkét partján út vezet kis forgalommal, úgyhogy a közvetlenül a vízparton lehet az árnyas fák alatt végig biciklizni az 50 km körüli távot. Az út mentén sűrűn találni vendéglőket, büféket és pihenőhelyeket.